fredag 7 oktober 2011

Sluta deppa, börja stäppa

"Han kom, han log och han hyllades. Dalai lama charmade lundapubliken med sitt fromma leende. Den 75-årige buddhistmunken skrattade fram visdomsord om livet och döden. 3 300 åhörare kom på lördagen till Färs & Frosta Sparbank Arena i LUND. De hade betalat 520 kronor var för att få se och höra tibetarnes andlige ledare." skriver Sydsvenskan. Tänk att 3 300 människor i ett av världens mest sekulariserade länder betalar pengar för att lyssna och inspireras av en böghatande munk som dessutom ärvt sin titel genom att ett antal andra böghatande munkar påstått sig hitta en reinkarnerad version av deras tidigare ledare. Han inspirerar vi oss av, eller....

Fredrick Federley sitter i Sveriges riksdag för Centerpartiet. Trots hans skeva verklighetsuppfattning får han skriva debattartiklar i en av Sveriges största kvällstidningar. Där skriver han bl.a. "Margret Thatcher är fortfarande en paria i mångas ögon, särskilt i den svenska debatten. Utan henne som premiärminister hade England dock aldrig klarat av förvandlingen från förstelnad industrination till dagens moderna ekonomi." Fredrick inspireras av Thatcher. Trots att Thatchers, tillsammans med Reagon, främsta mål var att eliminera facket och allt motstånd som stod i vägen för den fria marknaden. Trots att ingen tidigare som Thatcher, eller Järnladyn som hon kom att kallas på grund av sitt motstånd mot socialism, har bekämpat den kollektivism som kan finnas bland arbetare världen över. Trots det anser både Fredrick och Centerpartiets nya ordförande mut-Annie Lööf att Thatcher är deras stora idol och inspirerare.

Vår grupp har två mindre kända, men fan så mycket bättre, inspirerare. Även fast jag inte riktigt är lika deltagande i övningarna som resten av klassen så växer olika gestaltande idéer fram i mitt lilla huvud.

Angående vår egen grupp tycker jag att processen har klarnat väldigt mycket denna vecka. Vi har fördelat ut arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt och vi har även börjat klippa i det som skall bli vår kommande bestseller. Det kändes bra att äntligen få in allt material som vi fotat och filmat i datorn. Det blir då lättare att få en helhetsbild av både hur ungefär filmen kommer att utformas men fram för allt vilka situationer som är bra att filma och fota.

Nu ska jag drick öl. Ha det fint




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar